Online Activities, Educational Games, Quizzes, Crossword Maker

Make educational games, websites, online activities, quizzes and crosswords with Kubbu e-learning tool for teachers


Alternative content for non-flash browsers:


Градба и функција на кожа

Definitions:
акни, меланин, прв степен, кожа, ќелавост, потни жлезди, покожица, вистинска кожа, дермис, трет степен, лојни жлезди, витамин Д matching excercise , втор степен , пот, првут, гноен чир,

Answers:
црвенило на кожата, течноста составена од вода соли и др материи е:, клетките на покожицата создаваат слој наречен: interactive , навлегување на бактерии во мевчето на влакното, надворешна, повеќеслојна покривка на телото е:, пигментот кој ја обојува кожата е: educational games , кожно ткиво во кое има крвни садови и нерви, резултат на некои болести, шеќерна и др. е :, појава на пликови со течност, оштетувања на лојни жлезди create online activities , надворешен слој на кожата е:, жлезди во облик на ќесичка, во кој дел се сместени потни, лојни жл. и влакна?, во кожатасе синтетизира:, јагленисување на кожата, жлезди во облик на клопче,