Online Activities, Educational Games, Quizzes, Crossword Maker

Make educational games, websites, online activities, quizzes and crosswords with Kubbu e-learning tool for teachers


Alternative content for non-flash browsers:


Shoqeri

1. Çka fitojmë kur bëjmë pjesë në grup të caktuar?
Respekt, siguri, kureshtje, mbrojtje, siguri., Mbrojtje, siguri, afërsi, të holla, fuqi., Respekt, siguri, kureshtje, ushqim, pije., Sinqeritet, respekt, mbrojtje, aheng, dënim.
2. Pas Luftës së Dytë Botërore Maqedonia është shtet i barabartë në përbërje të:
Federatës Jugosllave., Federatës Çeke., Federatës Ruse., Federatës Amerikane.
3. Në lagjen tonë është kuptuar se dikush e ka vjedhur shitoren. Njeriu që e ka vjedhur ka vepruar:
në kundërshtim me ligjin dhe normat shoqërore., në pajtim me normat shoqërore., në pajtim me ligjin dhe normat shoqërore., në pajtim me rregullat e sjelljes në ambient.
4. UNICEF është organizatë në përbërjen e:
Ministrisë së Arsimit të Republikës së Maqedonisë., Unionit Evropian., Qeverisë së Republikës së Maqedonisë., Kombeve të bashkuara.
5. Cila bashkësi etnike është më pak e përfshirë në Republikën e Maqedonisë?
Shqiptarët., Turqit., Maqedonasit., Gjermanët.
6. Si pjesë e trashëgimisë kulturore në Republikën e Maqedonisë janë:
qendrat tregtare., marketet e mëdha., gërmimet arkeologjike., ndërtesat e larta të qytetit.
7. crossword maker Çka mundëson zhvillim të pandërprerë të aktiviteteve?
Rregullat, Diskutimet , Obligimet , Argumentimet
8. Cili prej këtyre vendeve nuk është qendër turistike dimërore?
Krusheva., Prilepi., Mavrova., Pelisteri.
9. Durimi, respektimi i dallimeve të njerëzve si dhe respektimi i të drejtave të njerëzve paraqet:
konflikt., egoizëm., tolerancë., pajtim.
10. Njëri prej simboleve të UE është flamuri. Ai është i përbërë prej 12 yjeve ngjyrë ari të vendosur në bazë. Me çfarë ngjyre është baza e flamurit të Unionit Evropian?
E kaltërta., E verdha., E kuqa., E bardha.
11. dynamic quiz Republika është formë ku sundojnë:
meshkujt., gratë., fëmijët., populli.
12. Marija ka vëllezër bineç Meqë ata kanë lindur më 24.05. në ditën e themeluesëve të alfabetit të parë sllav Glagolica, ato i kanë emëruar me emrat e tyre. Emrat e bineçëve janë:
Klimenti dhe Naumi., Kirili dhe Metodij., Kirili dhe Naumi., Kirili dhe Klimenti.
13. Filipi dhe Osmani ishin në malet e Osogovës. Dëgjuan se ato janë të pasura me:
xehe plumbi dhe zinku. , qymyr., ar dhe argjend., xehe bakri.
14. Cili institucion i Unionit Evropian ka pushtet gjyqësor?
Gjyqi Evropian i drejtësisë., Këshilli i Unionit Evropian., Parlamenti Evropian., Komisioni Evropian.
15. Qytetarët e vendit tonë në referendum janë deklaruar për Republikën e Maqedonisë të lirë, sovrane, të pavarur më:
8 Shtator 1991., 8 Shtator 2001., 2 Gusht 1903., 2 Gusht 1944.
16. Në lëvizjen çlirimtare të Maqedonisë gjatë kohës së sundimit osman, kryengritja më e rëndësishme e cila ka ndodhur më 2 gusht është:
Kryengritja e Ilindenit., Kryengritja e Kresnenit., Kryengritja e Njegoshit., Kryengritja e Razllovcit.
17. Liqeni më i vogël natyror në Republikën e Maqedonisë është:
Liqeni i Dojranit., Kalimancit., Liqeni i Prespës., Liqeni i Mavrovës.
18. Cilin objekt fetar e vizitojnë pjesëtarët e bashkësive fetare islame?
Xhaminë., Manastirin., Kishën., Sinagoga.
19. Çka nuk bën pjesë në artin teatral?
Opera., Shfaqja teatrale., Baleti., Filmi.
20. Në rrugën prej Veles përmes Manastirit deri në kufirin e Greqisë, Betimi i ka vizituar vendet arkeologjike:
Stobi dhe Heraklea., Kokino dhe Stobi., Skupi dhe Kokino., Heraklea dhe Skupi.
21. Qyteti i Shkupit në vitin1963 ka qenë i shkatërruar nga tërmeti i fuqishëm,por me ndihmën e njerëzve nga e tërëbota përsëri është ndërtuarQyteti eshte quajtur:
qytet i solidarizimit., qytet i kulturës., qytet i falënderimit., qytet i artit.
22. Konflikti, debati, dhuna, forca. E tërë kjo paraqet:
konflikt., kriminalitet., tolerancë., qetësim.
23. Në ferma kultivohen:
bagëti të mëdha., peshq dhe gaforre., zogj shtëpiak., dhen dhe dhi.
24. Në cilën pjesë të Gadishullit Ballkanik gjendet Republika e Maqedonisë?
Veriperëndimore., Jugore., Jugperëndimore., Qendrore.
25. Cilat janë ngjyrat e flamurit të Republikës së Maqedonisë?
E verdha dhe e kuqja., E kuqja dhe e kaltërta., E verdha dhe e kaltërta., E kuqja dhe e zeza.