Online Activities, Educational Games, Quizzes, Crossword Maker

Make educational games, websites, online activities, quizzes and crosswords with Kubbu e-learning tool for teachers


Alternative content for non-flash browsers:


Мал и голем крвоток

1. Малиот крвоток започнува со:
десна комора, десна петкомора, лева комора, лева преткомора
2. Крвта богата со кислород во левата петкомора се враќа преку:
бели дробови, вени, белодробни вени, белодробни артерии
3. Големиот крвоток започнува со:
десна комора, десна преткомора, лева комора , лева преткомора
4. Наталожувањето на масти во внатрешниот дел на крвните садови се нарекува
хемофилија, атеросклероза, артериокслероза, леукемија