Online Activities, Educational Games, Quizzes, Crossword Maker

Make educational games, websites, online activities, quizzes and crosswords with Kubbu e-learning tool for teachers


Alternative content for non-flash browsers:


Храна и значење на исхраната

1. Градбени материи на храната се:
белковини, масти, шеќери teaching , витмини,
2. Мастите во организмот се разградуваат до:
шеќери, белковини, масти, витамини,
3. Заштитна функција во организмот имаат:
аминокиселини, глукоза, масти english , глицерол,
4. Енергетска фунцкија во организмот имааат:
глукоза, глицерол, масни киселини, аминокиселини,