Online Activities, Educational Games, Quizzes, Crossword Maker

Make educational games, websites, online activities, quizzes and crosswords with Kubbu e-learning tool for teachers


Alternative content for non-flash browsers:


Clirim Zimeri kl. VII 2 Ll ojan

1. computer assisted language learning Cka paraqet shkurtesa www ?
Windows media center Wide Web , World Wide Web eshte paraqitur ne vitin 1899, Work Wide Windows DVD maker , Windows media player Web Wide
2. Cka eshte e-mail ?
Eshte sherbim i lojrave, Eshte sherbim i kompjuterit , Eshte sherbim i internetit , Eshte sherbim i dokumenteve
3. interactive Cka eshte web faqja ?
Eshte dokument i vendosur ne folder , Eshte dokument i vendosur ne My Computer, Eshte dokument i vendosur ne Word, Eshte dokument i vendosur ne internet per shfetim
4. Cka eshte web sajti ?
Web sajt eshte koleksion i dy ose me teper web faqeve, Web sajt eshe koleksion i dy ose me teper e-maileve, Web sajt eshte koleksion i dy ose me teper kompjutereve, Web sajt eshte koleksion i dy ose me teper foldereve
5. Cka quajm Host ?
Kompjuteri ne te cilen ruhet te dhenat e web faqeve, Kompjuteri ne te cilen ruhen te dhenat e web sajtit, Ruhen te dhenat e internetit , Ruhen te dhenat e dokumenteve
6. Ndarja e hapsires ne web serverin quhet ?
Web faqe, Internet, Hostim, Yahoo
7. Cka quajm Surfim ?
Levizja ose shfletimi neper internet, Levizja apo shfletimi neper Hostim, Levizja apo shfletimi neper Provajder , Levizja ose shfletimi neper web faqe ne menyre te popullarizuar
8. Web kerkuesit me te njohurit jane ?
Google,yahoo,Msn......., Skype,Facebook,Mozilla Firefox..., Viber,youtube,internet ,explorer...., Opera mini,Gtalk,Chaton....
9. Cka eshte web portali ?
Eshte web faqe, eshte Surfim, Eshte web sajt i centralizuar ku vendosen lajme,forume etj., Eshte internet
10. Cka eshte e-mail adresa ?
E-mail adresen e miraton interneti, E-mail adresen e miraton web faqja, E-mail adresen e miraton provajderi, E-mail adresa regjistrohet dhe e miraton e-mail serveri
11. Cka eshte web ditari ?
Eshte Ditar elektronik personal ku permban mundesit e nje web sajti, Eshte Ditar i internetit , Eshte ditar i web faqes ku permban mundesit e nje web faqe, Eshte ditar i e-mailit
12. educational games Nga cila fjale rrjedh BLLOG ?
Nga fjala web faqe , Nga fjala web sajt web 2.0 , Nga fjala Hostim, Nga fjala Web llog
13. Cilat servise me te njohura qe i kemi permendur mundesojne sherbime falas per krijimin e web ditarit ?
www.weebly.com dhe www.bloger.com, www.google.com dhe www.facebook.com, www.youtube.com dhe www.yahoo.com, www.Msn.com dhewww.skype.com
14. Cka mund te permban nje web ditar ?
Te gjitha mundesit e nje web faqe komerciale, fotografive, zerit etj..., Te gjitha mundesite e nje web faqe,testatures monitorit etj.... create online activities , Te gjitha mundesite e nje interneti,folderi,google etj..., Te gjitha mundesite e nje provajderi,microsoft office etj....
15. Si quhen autoret e web ditareve ?
Excel, Blloger, Winamp, Google
16. Sa lloj tipe te web ditareve kemi ?
Hapur, dhe gjysem te hapur per publikun e gjere., Hapur,dhe gjysem te hapur per publikun e gjere, Mbyllur,gjysem te hapur dhe te hapur per publikun e gjere, Gjysem te mbyllur,dhe te mbyllur per publikun e gjere.
17. Kompjuteri personal ndahet ne dy njesi kryesore harduer dhe ?
Blloger, Hostim, Surfim, Softuer
18. Cka quajme softuer ?
Pjesa programore e kompjuterit personal, Dokument i monitorit elearning , Pjese e testatures, Pjese e kompjuterit
19. Ne sa grupe te programeve ndahet softueri ?
Google,dokument,program, Sistemore,aplikative,ndihmese, gjuhe programore,baze e dhenave , Blloger.msn,, Word,excel
20. Numero disa programe sistemore ?
Skype,winamp, Google,yahoo, Windows,linux-edubuntu, Facebook,msn
21. Numero disa programe aplikative ?
Word,exce,corel draw,photoshop, win zip,winamp....., Windows,google,skype,yahoo..... online learning games , Blloger,softuer,host......, Linux-edubuntu,provajder
22. Numero disa programe ndihmese dhe per cka perdoren ata ?
Amcap,word,viber, Antivirus programe,winrar,pc-tools winzip, Google,excel, Skype,Msn,softuer
23. Cka quajm algoritem ?
Zgjidhja e nje dokumenti hap-pas hapi, Zgjidhja e nje programi hap-pas hapi, Zgjidhja e nje problemi hap-pas hapi, Zgjidhja e nje web ditari hap-pas hapi
24. Cka quajm program ?
Bashkesi e dokumenteve te zgjedhura e te radhitura., Bashkesi e programeve te zgjedhura e te radhitura., Bashkesi e hostit te zgjedhura e te radhitura sipas nje algoritmi, Bashkesi e urdherave te zgjedhura te radhitura sipas nje algoritmi
25. Cfare sistemi te numrave perdor kompjuteri ?
Sistem binar te numrave, Sistem binar te zerit, Sistem binar te programeve, Sistem binar te fotografive
26. Si quhet ne informatik 0 ose 1
Bajt, Bit, Kilobajt, Megabajt
27. Si quhet njesia fillestare per matjen e kapacitetit te kujteses ?
Softuer, Bajt, Bit, Windows
28. Nje bajt (1b) eshte e barabart me sa bita ?
2 bajt = 5 bita, 3 bajt = 7 bita, 4 bajt = 9 bita, 1 bajt = 8 bita
29. Numero njesit me te medhenj se bajti ?
Kilobajt,megabajt,gigabajt,terabajt, Bit,surfim,hostim, Mousi,testatura,kompjuteri, monitori, Calc,impres,word
30. Sa bajt ka nje kilobajt (1Kb) ?
1 kb = 1000 bajt , 1 kb = 1024 bajt online activities , 1 kb = 1015 bajt, 1 kb = 1020 bajt
31. Programi per shtypjen e tekstit Microsoft World ne cilil grup te programeve ben pjese ?
Lojrave interactive learning , Internetit, Aplikative , Dokumenteve
32. Ne cilin vit per here te pare u paraqit verzioni i pare word ver.1 ?
1903, 1845, 1985, 1986
33. Programi Microsoft Word vjen ne paket i cili quhet ?
Microsoft office, Calc, Excel, PowerPoint
34. create online tests Si aktivizohet programi Microsoft Word ?
Start,programs,microsoft office2003, microsoft word 2003, Start,google,skype, Start,programs,dokument, Stars,calc,impres
35. Numero elementet perberese te dritares Microsoft Word ?
Microsoft office,excel,calc....., Shiriti i titullit,shiriti i menyve,shiriti standard ose i ikonave......, Google,yahoo,msn....., Kilobajt,megabajt,gigabajt....
36. Sa jane dimenzionet e fletes punuese A4 ?
105 mm x 155 mm, 348 mm x 388 mm, 210 mm x 297 mm, 205 mm x 285 mm
37. Cka jane margjinat e fletes punuese ?
Zbrastirat e fletes punuese para,mbrapa, Programe, Dokumente, Zbrastirat e fletes punuese larte,posht,majtas,djathtash
38. Si rregullojme orientimin e fletes punuese ?
File,page setup (orientation) portrait ose landspace, Testatura,kompjuteri , Mousi,monitori, Fotografi,zeri dhe video
39. A mundemi ne programin Microsoft Word te punojme me orientimin vertikal (portait)dhe horizontal (landspace) ne te njejtin dokument dhe si realizohet ?
Po duke shtyp file,page setup, prerja apply to:this point forward educational games , Jo nuk mundet, Po mundet duke shtypur mousin, Po mundet duke shtypur testaturen
40. Cfar tipi te skedarit permban dokumenti ne word 2003 e cfare ne Microsoft Word 2007 ?
Tipi i skedarit ose dokumenti doc osr docx printable , Tipi i skedarit ose i internetit, Tip i skedarit ose i programeve, Tip i skedarit ose i kompjuterit
41. Si quhen shkronjat ne informatike ?
Softuer, Fonte, Blloger, Provajder
42. A kan te gjitha kompjuterat shkronja te njejta ?
Jo nuk kan sepse ato instalohen me ane te kompjuterit, Po kan, Jo nuk kane sepse ato duhet te instalohen sipas deshires, Jo nuk kan sepse ato instalohen me ane te internetit
43. Cka quajme formatim i shkronjave ?
Rregullimi i internetit, Rregullimi i llojit te programeve, Rregullimi i kompjuterit, Rregullimi i llojit te fonteve,madhesis,stilit dhe ngjyre
44. Ne programin Microsoft Word ku mundemi me ba formatimin e shkronjave ?
Te shiriti i formatimit ose duke shtyp me minak Format dhe Font, Te Kompjuteri , Te dokumentet, Te ngjyrat