Online Activities, Educational Games, Quizzes, Crossword Maker

Make educational games, websites, online activities, quizzes and crosswords with Kubbu e-learning tool for teachers


Alternative content for non-flash browsers:


2 тема Компјутери Повторување

Crossword hints:
Главен дел во куќиштето на кој се сместени сите елктронски делови, Постапка за повторно вчитување на програмите во компјутерот без тој да се исклучи од струја, Влезен периферен уред, Уред за трајно чување на програми и податоци во компјутеорт, Група периферни уреди, Машински дел на компјутерот, Кутија во која се сместени главните делови на компјутерот, Група периферни уреди, Влезен периферен уред, Излезен периферен уред, Излезен периферен уред, Излезен периферен уред, Програмски дел на компјутерот, Уред кој ги обработува податоците и ги извршува програмите во компјутерот, Влезен периферен уред,

Crossword words:
СОФТВЕР, МОНИТОР, ГЛУВЧЕ, РЕСТАРТИРАЊЕ, МАТИЧНА ПЛОЧА, ЗВУЧНИЦИ, ТВРДДИСК, ХАРДВЕР, ИЗЛЕЗНИ, ПЕЧАТАР, КУЌИШТЕ, ТАСТАТУРА, ВЛЕЗНИ, МИКРОФОН,